• Aucun résultat trouvé

12Pavimentació zona contradic en moll de Cantàbria

Dans le document Memòria de sostenibilitat 2017 (Page 30-38)

Pavimentació amb ferma flexible. Terraplenament i pavimentació amb MBC d'una esplanada de 18.642 m².

Pressupost certificat l'any: 281.863,34 €

Pavimentació en zona central del moll d’Andalusia

Pavimentació amb aglomerat asfàltic. Terraplenament i pavimentació d'una esplanada de 19.124,81 m² en el moll d’Andalusia.

14 13

14 13

Terraplenament i instal·lació de serveis en el moll d’Andalusia

Terraplenament d'una esplanada de 25.448 m², entre els bol·lards 38 i 52, amb la finalitat de deixar-la condicionada per a futures pavimentacions.

Pressupost certificat l'any: 262.576,35 €

Pavimentació de la zona de maniobra en el moll d’Andalusia

Pavimentació de la zona de maniobres del moll d’ Andalusia, entre els bol·lards 0 i 7, amb un paviment de suficient capacitat per suportar els tràfics existents.

16 15

16 15 Vial en vora d'esplanada del moll d’Andalusia

Execució d'un nou vial en el moll d’Andalusia, que contínua l'existent, amb un carril per sentit i seguint la mateixa secció tipus i serveis que en el tram de vial antic. Amb aquesta obra es completa el vial perimetral del moll d’Andalusia.

Pressupost certificat l'any: 101.763,45 €

Adequació de les instal·lacions de l'antic PIF per a nou Centre d'Acreditacions

Rehabilitació d'un edifici en desús (antic PIF) per transformar-ho en el nou Centre d'Acreditacions en el moll de Castella, alhora que s’adequa la seva urbanització per al funcionament correcte del servei.

18

18

17

17

Instal·lació de dipòsits per a la recollida de vessaments en l'estació intermodal

Instal·lació de dipòsits enterrats per a recollida dels abocaments procedents de potencials vessaments que puguin produir-se en la terminal intermodal per impedir la contaminació de la xarxa de sanejament que accedeix a les aigües del Port de Tarragona, concretament en el moll de Cantàbria.

Pressupost certificat l'any: 141.011,30 €

Protecció amb escullera de zones del dic de Llevant

Instal·lació de dipòsits per a la recollida de vessaments en l'estació protecció del mantell amb esculleres en zones localitzades en l'andana baixa en el dic de Llevant.

19

19

Obres i instal·lacions en grup electrogen ET 0.1 en el moll de Catalunya

Reformes en l'edificació i les seves instal·lacions en els cassetons continguts en l'estació transformadora 0.1 del moll de Catalunya.

Pressupost certificat l'any: 116.584,54 €

Descripció de les obres destacades

Passarel·la de vianants Port-ciutat sobre les vies del ferrocarril A més de les tres primeres obres esmentades (projecte constructiu canalització de la Baorada i la Boella, millora del vial en l’andana baixa del moll d’Aragó i pavimentació en extrem sud del moll d’Andalusia), es destaquen:

D’acord amb el protocol de col·laboració entre el Ministeri de Foment, l’entitat pública Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF), l’Autoritat Portuària de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, el Port de Tarragona construeix una passarel·la per als vianants que, superant les vies existents a la zona de l’estació de viatgers Tarragona, connecta el centre urbà de la ciutat amb la platja del Miracle i la zona ludicocul-tural del Port de Tarragona.

La passarel·la es construeix amb una solució metàl·lica, amb dues rampes en el costat ciutat, una en el costat mar amb un tram central que creua les vies i dos ascensors en el costat mar. D’aquesta manera es respecta un pendent màxim en el recorregut del 6%, a més de facilitar l’accés al costat mar amb els ascensors. La longitud agregada de tots els trams és de 309 m.

21

Nova estació transformadora en mitja tensió en el moll de Catalunya

Xarxa perimetral general d’aigua contra incendis en el moll de Reus i escar del Port de Tarragona

Construcció d’una nova estació transformadora (ET) en el moll de Catalunya, dins dels locals de l’espatller del dic de Llevant, que subs-titueixi l’ET existent que es troba enmig del moll, envoltada de dipòsits de carbó. Amb aquesta construcció s’ha solucionat l’increment de tasques de manteniment i la interferència amb l’explotació del moll.

Implantació d’una xarxa d’aigua contra incendis de més de 2 km de longitud en els molls de Reus i escar, amb canonada de polietilè enterrada de diferents diàmetres segons tram. També s’ha construït la caseta de bombes i s’hi ha instal·lat els equips de bombament ne-cessaris, així com les instal·lacions col·laterals que es precisen per a aquest subministrament. Aquestes instal·lacions permetran en un futur la connexió de nous anells contra incendis de la zona.

23

Reforma de l’antic edifici de la Policia Portuària

Iniciatives de promoció logística ZAL Port de Tarragona

Reforma de l’antic edifici de la Policia Portuària (també anomenat

“Factoria”), situat en el Moll de Costa i construït originalment en dues fases (1947 i 1976). L’edifici està format per planta baixa més primera.

S’ha actuat en estructura, divisions, instal·lacions, acabats, fusteria i façana.

La Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona es troba en fase de tramitació urbanística. El 30 d’octubre de 2014 la Comissió d’Urbanisme de Tarragona va aprovar inicialment el Pla especial de la ZAL del Port de Tarragona. Una vegada aprovat inicialment el Pla Especial es van presentar tot un seguit d’al·legacions. Una vegada resoltes, el Port de Tarragona ha de redactar una Pla especial d’in-fraestructures d’accessos a la ZAL i un nou document ambiental per aconseguir l’aprovació definitiva al llarg de l’any 2018.

L’objectiu de la ZAL és potenciar el tràfic marítim del Port de Tarragona amb una oferta de serveis logístics de primer ordre que donin valor afegit a la mercaderia. La concentració d’operadors logístics, transpor-tistes, la posada en servei de la propera terminal ferroviària intermodal electrificada fins a capçalera, juntament amb la moderna terminal de contenidors de Tarragona a escassos metres de la bocana, fan de

USOS DE LA EDIFICACIÓN Nave logística

Límte Plan Especial ZAL Franjas protección PUEP Línea de edificación - 25 metor

Límite de servidumbre protección Límite de servidumbre tránsito Límite zona maritimo terrestre Deslinde maritimo terrestre dentro del Port de Tarragona Nave tránsito

Oficina interior nave Oficina exenta/anexa nave Local carga de baterias Dotaciones y servicios en limite parque Dotaciones - servicio al vehiculo Equipamiento Torre de Virgili (BCIN) Servicios técnicos (ET/EDAL/EB/AT) Puertas de acceso ZAL y puerto

La terminal Puerto Centro a Guadalajara

Amb la posada en servei de la terminal ferroviària intermodal del Port de Tarragona (platja de quatre vies de 800 m de longitud i amb els dos amples UIC i ibèric en totes les vies), electrificada fins a capçalera, el port de Tarragona ja vió en el seu moment la necessitat de posicio-nar-se a la zona centro de la península, a través d’una terminal ferro-viària homòloga a Guadalajara.

Aquest projecte aprofita el magnífic i expedit corredor ferroviari Tarra-gona-Saragossa-Madrid, quedant-se a menys de 50 km de la capital en una zona sense trànsit de rodalia, amb el que es garanteix totalment la disponibilitat de solcs ferroviaris per a les mercaderies del port. En aquest moment els terrenys ja compten amb el planejament urbanístic De manera provisional ja s’estan duent a terme els treballs destinats a una campa (aparcament) de vehicles d’aproximadament 120.000 m² de superfície.

Aquest nou gran dipòsit de vehicles entrarà en funcionament el primer semestre de 2018.

I_09

La terminal Puerto Centro a Guadalajara

Dans le document Memòria de sostenibilitat 2017 (Page 30-38)