• Aucun résultat trouvé

DIMENSIÓ AMBIENTAL

Dans le document Memòria de sostenibilitat 2017 (Page 177-183)

Descripció de l’estratègia ambiental. 109

GESTIÓ AMBIENTAL

A_01

Recursos econòmics totals: despeses, així com inversions si escau, associats a la implantació, certificació i manteniment d'un sistema de gestió am-biental de l'Autoritat Portuària conforme al reglament EMAS, a la norma ISO14001:2004 o a la certificació PERS.

112

A_02

Recursos econòmics totals: despeses i inversions, en monitoratge i carac-terització mediambiental, en euros i percentatges respectius del total de

despeses i inversions de l'Autoritat Portuària. 112

A_03 Despeses de neteja corresponents a la neteja de zones comunes de terra i

aigua, en milers d'euros per metre quadrat de zona de servei. 124

A_04 Formació mediambiental, en percentatge de personal en plantilla de l’Au-toritat Portuària, que ha rebut formació ambiental, acreditada per

l’Auto-ritat Portuària, d’acord amb les funcions que desenvolupi en el port. 109

CALIDAD DEL AIRE

A_05 Principals focus d'emissió (puntuals i difusos) del port, que suposen emis-sions significatives.

113

INDICADOR DESCRIPCIÓ PÀGINA

RELACIONS AMB L’ENTORN

S_24

Accions de l’Autoritat Portuària per atendre les necessitats d’accessibilitat de discapacitats (entre d’altres: condicions en les llicències de servei al passatge, i en les concessions i autoritzacions associades a estacions marí-times; accions concretes en zones comunes).

140

INDICADOR DESCRIPCIÓ PÀGINA

A_07

Descripció sintètica de les mesures implantades per l'Autoritat Portuària per controlar les emissions lligades a l'activitat del conjunt del port, siguin mesures administratives, operatives o tècniques, com elaboració de normes ambientals, control de l'operativa ambiental per part del servei de vigi-lància del port, mesurament de paràmetres ambientals, limitacions a la manipulació de mercaderies polsoses, o altres iniciatives.

114

A_08

Descripció sintètica de les iniciatives empreses per l'Autoritat Portuària per valorar l'efecte de l'operativa portuària sobre la qualitat de l'aire, i nom-bre total dels estudis o campanyes realitzades. Descripció esquemàtica dels equips operatius de seguiment de la qualitat de l'aire amb els quals compta l'Autoritat Portuària.

115

A_09

Valor de paràmetres de qualitat de l'aire en el port, com puguin ser va-lors mitjans anuals o nombre de superacions del valor limiti diari, per a contaminants que resultin significatius en relació amb l'activitat portuària:

partícules PM, partícules sedimentables, òxids de nitrogen i òxids de sofre.

116

QUALITAT DE L’AIGUA

A_10 Descripció dels principals focus d'abocament (puntuals i difusos) situats en el port, que tenen un impacte significatiu en la qualitat de les aigües i se-diments de les dàrsenes del port.

117

A_11

Descripció sintètica de les mesures implantades per l'Autoritat Portuària per controlar els abocaments lligats a l'activitat del conjunt del port, ja es tracti de mesures administratives, operatives o tècniques (punts de neteja i manteniments controlats, millores de xarxa de sanejament, vigilància ope-rativa, etc.).

117

A_12 Nombre i descripció sintètica de campanyes de caracterització de la qua-litat de l'aigua del port, que no siguin resultat d'obligacions emanades de

declaracions d'impacte ambiental. 117

A_13 Percentatge de la superfície de la zona de servei que compta amb

recolli-da i tractament d'aigües residuals. 118

INDICADOR DESCRIPCIÓ PÀGINA A_15 Descripció esquemàtica dels mitjans tècnics utilitzats per a la neteja de la

làmina d’aigua, i pes de flotants recollits a l’any. 119

A_16 Activació dels Plans interiors marítms (PIM) de resposta davant

emergèn-cies per contaminació. 120

A_17 Volum d'abocaments d'aigües residuals generades per l'Autoritat Por-tuària, o abocades per col·lectors dels quals és titular l'Autoritat PorPor-tuària, desglossades per tipus.

120

RUIDOS

A_18 Descripció sintètica dels principals focus d'emissió (puntuals i difusos) del

port, que suposen emissions acústiques significatives. 121

A_19

Nombre de queixes o denúncies registrades per l'Autoritat Portuària l'any, realitzades per grups d'interès del port, relatives a emissions acústiques procedents de l'activitat portuària. Disponibilitat d'un sistema de gestió sistematitzada de queixes.

122

A_20 Descripció de la situació del port en relació a l'elaboració de mapa de

soroll i pla d'acció acústica. 122

A_21 Nombre d'actuacions, i característiques d'aquestes actuacions, escomeses durant l'any en curs sobre focus de soroll identificats arran de queixes i no

conformitats registrades per l'Autoritat Portuària. 122

GESTIÓ DE RESIDUS

A_22 Percentatge dels residus generats per l'Autoritat Portuària, que són

segre-gats i valortizats, desglossats per tipus de residus. 124

A_23

Descripció sintètica de les principals activitats o fonts de generació de residus dins de port, com activitats pesqueres (arts de pesca, embalatges), moviment de sòlids a granel (restes de mercaderia després de l'operativa), zones lúdiques, tasques de manteniment de maquinària, o llots de fosses sèptiques, entre d'altres.

124

A_24

Iniciatives promogudes per l'Autoritat Portuària per millorar la gestió de residus de la comunitat portuària. Existència de punts nets, programes de

recollida de residus, programes de valorització, etc. 124

INDICADOR DESCRIPCIÓ PÀGINA A_25

Tipus de gestió aplicat al material dragat, expressat com a volums de ma-terial dragat de cadascuna de les categories en què l'esmentat mama-terial

pot ser tipificat segons les Directrius de Dragatge de la CIEM. 125

A_26 Descripció de zones o espècies amb alguna figura de protecció, adjacents

al port o dins del domini públic portuari: LIC, ZEPA, BIC, Ramsar. 126

A_27 Treballs de caracterització i inventari del mitjà natural en el port i en zones adjacents. En particular, la disponibilitat de cartografia bionòmica

subma-rina de les aigües del port. 127

A_28 Descripció esquemàtica de projectes de regeneració de l'entorn natural empresos per l'Autoritat Portuària, i valoració en euros del cost d'aquestes

actuacions. 127

ECOEFICIENCIA

A_29 Eficiència en l'ús del sòl, en percentatge de la zona de servei que és ocu-pada per instal·lacions actives, siguin pròpies o en règim de concessió o autorització.

129

A_30

Evolució, almenys en els últims tres anys, del consum anual total d'aigua de l'Autoritat Portuària, en metres cúbics totals i en metres cúbics per metre quadrat de superfície de la zona de servei, indicant si la gestió de la xar-xa recau en l'Autoritat Portuària o està externalitzada.

130

A_31 Evolució, almenys en els últims tres anys, de l'eficàcia de la xarxa de distri-bució d'aigua, expressada en percentatge, per a les autoritats portuàries

que realitzin una gestió directa d'aquesta xarxa de distribució. 130

A_32

Evolució, almenys en els últims tres anys, del consum anual total d'energia elèctrica en instal·lacions de l'Autoritat Portuària i enllumenat de zones de servei comú, expressat com kWh totals i com kWh totals per metre quadrat de zona de servei.

132

INDICADOR DESCRIPCIÓ PÀGINA

A_35

Nivell d’implantació de sistemes de gestió ambiental en instal·lacions por-tuàries, en nombre total i percentatge de terminals marítimes de merca-deries i d’estacions marítimes de passatgers en règim de concessió o au-torització, i d’empreses amb llicència o autorització per prestar serveis portuaris o comercials, que disposin d’acreditació EMAS o que estiguin certificades segons la norma ISO 14001:2004 .

136

Dans le document Memòria de sostenibilitat 2017 (Page 177-183)