• Aucun résultat trouvé

DALIES PAVADINIMAS SKAIČIUS

Pūstuvas 1

Pūstuvo vamzdis 1

Antgalio priedas 2

Naudojimo instrukcija 1

APRAŠAS

PAŽINKITE PŪSTUVĄ (A pav.) 1. Plokščias antgalis 2. Apvalus antgalis 3. Pūtiklio vamzdis

4. Vamzdžio atjungimo mygtukas 5. Pagrindas

6. Oro įsiurbimo anga

7. Akumuliatoriaus atkabinimo elementas 8. Elektros jungčių kontaktai

9. Fiksatorius

10. Akumuliatoriaus atkabinimo mygtukas 11. Oro pūtimo greičio reguliavimo gaidukas 12. Padidintos galios režimo mygtukas

13. Oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo ratukas ĮSPĖJIMAS. Norint saugiai naudoti šį gaminį, reikia suprasti informaciją apie įrankį ir šią naudojimo instrukciją, taip pat išmanyti atliekamą darbą. Prieš naudodami šį gaminį, susipažinkite su visomis naudojimo ypatybėmis ir saugos taisyklėmis.

163

LT SURINKIMAS

ĮSPĖJIMAS. Jei kurios nors dalys pažeistos arba jų nėra, nenaudokite šio gaminio tol, kol tos dalys nebus pakeistos. Naudojant šį gaminį, kai dalys pažeistos arba jų trūksta, galima sunkiai susižaloti.

ĮSPĖJIMAS. Nebandykite modifikuoti šio gaminio arba sukurti priedų, nerekomenduojamų naudoti su šiuo pūstuvu. Visi tokie pakeitimai ir modifikacijos laikomi netinkamu naudojimu. Jie gali lemti pavojingas aplinkybes, dėl kurių galima sunkiai susižaloti.

ĮSPĖJIMAS. siekiant išvengti atsitiktinio paleidimo, kuris gali sukelti sunkias traumas, visada išimkite akumuliatorių iš įrankio, kai tvirtinate bet kokias dalis.

PASKIRTIS

Šį gaminį galima naudoti šiais tikslais:

tvirtiems paviršiams, pvz., įvažiavimams ir takams, valyti;

lapams bei pušų spygliams pašalinti nuo aikštelių ir įvažiavimų.

PASTABA. Šį įrankį reikia naudoti tik pagal nurodytą paskirtį. Naudojimas bet kokiu kitu tikslu laikomas netinkamu naudojimu.

PŪTIKLIO APVALAUS ARBA PLOKŠČIO ANTGALIO UŽDĖJIMAS / NUĖMIMAS

Uždėjimas (B & C pav.)

Sulygiuokite griovelį ir stumkite vamzdį į pūstuvo korpusą tol, kol išgirsite spragtelėjimą.

Nuėmimas (D pav.)

Paspauskite vamzdžio atlaisvinimo mygtuką ir ištraukite vamzdį.

PŪTIKLIO APVALAUS ARBA PLOKŠČIO ANTGALIO UŽDĖJIMAS / NUĖMIMAS

Uždėjimas (E & F pav.)

Paskleidimo antgalio griovelį sulyginkite su vamzdžio iškyša ir antgalį stumkite ant vamzdžio, kol užsifiksuos.

Nuėmimas (G pav.)

Paspauskite ir laikykite nuspaudę antgalio atleidimo mygtuką, kad fiksatorius atsikabintų, ir nutraukite antgalį nuo pūstuvo.

PASTABA: nuimdami arba uždėdami plokščią antgalį, vadovaukitės identiška montavimo arba nuėmimo seka.

AKUMULIATORIAUS ĮDĖJIMAS / IŠĖMIMAS Prieš naudodami pirmą kartą, įkraukite.

Naudokite tik su A paveiksle nurodytomis sudėtinėmis baterijomis ir įkrovikliais.

Įdėjimas (H pav.)

Sulygiuokite akumuliatoriaus briaunas su tvirtinimo grioveliais ir spauskite akumuliatorių žemyn tol, kol išgirsite spragtelėjimą.

Išėmimas (I pav.)

Paspauskite akumuliatoriaus atlaisvinimo mygtuką ir ištraukite akumuliatorių.

ĮSPĖJIMAS. Prieš paspausdami akumuliatoriaus atlaisvinimo mygtuką, visada atkreipkite dėmesį į savo kojas, vaikų ir augintinių buvimo vietą. Krisdamas akumuliatorius gali sunkiai sužaloti. NIEKADA nebandykite išimti akumuliatoriaus, kai įrankis yra aukštai.

H pav. nurodytų dalių aprašymas yra pateiktas toliau:

H-1 Akumuliatoriaus atkabinimo mygtukas H-3 Montavimo griovelis H-2 Akumuliatoriaus briauna

PŪSTUVO PALEIDIMAS / IŠJUNGIMAS (J pav.)

Kai naudojamas tik oro pūtimo greičio reguliavimo gaidukas

1. Paspauskite oro pūtimo greičio reguliavimo gaiduką, kad įjungtumėte pūtiklį.

2. Pūtiklio oro srauto greitis yra valdomas oro srauto greičio reguliavimo gaiduku. Kuo daugiau yra nuspaustas gaidukas, tuo didesnis yra pūtimo greitis;

kuo mažiau yra nuspaustas gaidukas – tuo yra mažesnis pūtimo greitis. Greitį rinkitės pagal atliekamą užduotį.

3. Atleiskite oro srauto greičio reguliavimo gaiduką, kad išjungtumėte pūtiklį.

Kai naudojamas tik oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo ratukas

Pūtiklis gali būti įjungtas ir užfiksuotas pageidaujamam greičiui naudojant oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo mygtuką.

1. Norėdami įjungti pūtiklį, pasukite oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo mygtuką pagal laikrodžio rodyklę. Oro greitis didės ratuką sukant pagal laikrodžio rodyklę.

2. Norėdami sumažintumėte oro srauto greitį, pasukite oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo ratuką prieš laikrodžio rodyklę.

3. Ir toliau sukite oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo mygtuką prieš laikrodžio rodyklę į išjungimo padėtį, kad sustabdytumėte pūtiklį.

LT

PASTABA: Jeigu oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo mygtuko ratukas nėra atsukamas atgal į išjungimo padėtį prieš įjungiant pūtiklį, tai įstačius įkrautą akumuliatorių jis neįsijungs naudojant oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo mygtuką. Tai yra apsauginė funkcija, padedanti apsaugoti nuo atsitiktinio paleidimo.

Paspaudus oro srauto greičio reguliavimo gaiduką galite išjungti apsaugą.

Dirbdami paspauskite galios režimo mygtuką, kad laikinai oro srauto greitis padidėtų iki maksimalaus lygio. Atleidus galios režimo mygtuką, pūtiklis veiks ankstesniu greičiu.

J pav. nurodytų dalių aprašymas yra pateiktas toliau:

J-1 Oro pūtimo greičio reguliavimo / blokavimo

ratukas J-3 Oro greičio

reguliavimo gaidukas J-2 Padidintos galios režimo mygtukas

Pūtiklio naudojimo patarimai

Kad neišsklaidytumėte šiukšlių, pūskite palei šiukšlių krūvos išorinius kraštus. Niekada nepūskite tiesiai į šiukšlių krūvos vidurį.

Norėdami sumažinti triukšmo lygį, tuo pat metu naudokite mažiau įrenginių.

Prieš pūsdami šiukšles, pasklaidykite jas grėbliu arba šluota. Jei įmanoma, dulkėtoje aplinkoje šiek tiek sudrėkinkite paviršius vandeniu.

Būkite atsargūs, kai netoliese yra vaikų, augintinių, atvirų langų arba ką tik nuplautų automobilių, ir šiukšles nupūskite atsargiai.

Panaudoję pūstuvą arba kitą įrangą, ją nuvalykite!

Šiukšles tinkamai išmeskite.

Nerekomenduojama naudoti pūtiklį dideliu greičiu ilgą laiką, nes didelės vibracijos ir triukšmas gali pakenkti jūsų sveikatai.

TECHNINĖ PRIEŽIŪRA

ĮSPĖJIMAS. Atlikdami techninės priežiūros darbus, naudokite tik identiškas atsargines dalis. Naudojant bet kokias kitas dalis, gali kilti pavojus arba sugesti gaminys.

Norint užtikrinti saugumą ir patikimumą, visus remonto darbus turi atlikti kvalifikuotas techninės priežiūros specialistas.

ĮSPĖJIMAS. Visada išimkite akumuliatorių iš gaminio prieš jį valydami arba prieš atlikdami jo techninės priežiūros darbuvengtumėte pavojaus sunkiai susižaloti.

BENDROJI TECHNINĖ PRIEŽIŪRA

Plastikinių dalių nevalykite tirpikliais. Įvairūs komerciniai tirpikliai gali pažeisti daugelį plastikų ir neturėtų būti naudojami, nes gali sugadinti gaminį. Purvą, dulkes, tepalus, riebalus ir panašius nešvarumus valykite švariomis šluostėmis.

ĮSPĖJIMAS. Jokiu būdu neleiskite stabdžių skysčiui, benzinui, naftos produktams, skvarbiai alyvai ir panašioms medžiagoms patekti ant plastikinių dalių. Chemikalai gali sugadinti, susilpninti arba suardyti plastiką. Dėl to galite sunkiai susižaloti.

LAIKYMAS

Iš pūtiklio išimkite akumuliatorių.

Nuvalykite visas pašalines medžiagas nuo pūstuve esančių oro įsiurbimo angų.

Laikykite patalpoje, vaikams nepasiekiamoje vietoje.

Laikykite toliau nuo ėdančiųjų medžiagų, pvz., sodo chemikalų ir druskų ledui tirpdyti.

Aplinkos apsauga

Neišmeskite elektros įrangos, akumuliatoriaus įkroviklio ir baterijų / akumuliatorių su buitinėmis atliekomis!

Pagal Europos Parlamento ir Tarybos direktyvas 2012/19/EB ir 2006/66/EB nenaudojama elektros bei elektronikos įranga ir nenaudojami arba sugedę akumuliatoriai ir (arba) baterijos turi būti surenkami atskirai ir išmetami aplinkai nekenkiančiu būdu.

Jei elektriniai prietaisai išmetami į užkasamuosius arba atviruosius sąvartynus, kenksmingos medžiagos gali prasisunkti iki gruntinio vandens, patekti į mitybos grandinę ir kenkti jūsų sveikatai bei gerovei.

165

LT