• Aucun résultat trouvé

PARÇA ADI MİKTAR

Üfleyici 1

Üfleyici borusu 1

Püskürtme ucu 2

Kullanma kılavuzu 1

AÇIKLAMA

ÜFLEYİCİNİZİ TANIYIN (Şek. A) 1. Yassı ağız

2. Yuvarlak ağız 3. Üfleyici borusu 4. Boru çıkarma düğmesi 5. Taban

6. Hava girişi 7. Akü çıkarma 8. Elektrik kontakları 9. Mandal

10. Akü çıkarma düğmesi 11. Hava hızı tetiği 12. Turbo düğmesi 13. Hız/Kilitleme Kadranı

UYARI: Bu ürünün güvenli şekilde kullanılması, proje bilgisinin yanı sıra alet üzerinde ve bu kullanıcı kılavuzunda yer alan bilgilerin anlaşılmasını gerektirir. Bu ürünü kullanmadan önce, tüm çalıştırma özelliklerini ve güvenlik kurallarını öğrenin.

MONTAJ

UYARI:Hasarlı veya eksik parça varsa, bu parçalar değiştirilinceye kadar ürünü çalıştırmayın. Bu ürünün hasarlı veya eksik parçalar ile kullanılması ciddi kişisel yaralanmalara yol açabilir.

UYARI: Bu ürün üzerinde değişiklik yapmaya veya bu üfleyici ile kullanılması önerilmeyen aksesuarlar oluşturmaya çalışmayın. Bu tür değişiklikler veya modifikasyonlar hatalı kullanımdır ve ciddi kişisel yaralanmalara neden olabilen tehlikeli bir duruma sebep olabilir.

TR

UYARI: Ciddi kişisel yaralanmaya sebep olabilecek kazara başlatmayı önlemek için, parçaları birleştirirken her zaman aküyü aletten çıkarın.

UYGULAMA

Bu ürünü aşağıda listelenen amaçlar için kullanabilirsiniz:

Araba yolları ve kaldırımlar gibi sert yüzeylerin temizlenmesi.

Yüzey ve araba yollarının yapraklardan ve çam yapraklarından temizlenmesi.

UYARI: Alet sadece belirtilen amaç için kullanılmalıdır.

Diğer kullanım şekilleri hatalı kullanım olarak kabul edilir.

ÜFLEYİCİ BORUSUNUN TAKILMASI/ÇIKARILMASI

Takmak için (Şek. B & C)

Oluğu hizalayın ve “klik” sesi duyuncaya kadar boruyu üfleyici gövdesine doğru itin.

Çıkarmak için (Şek. D)

Boru çıkarma düğmesine basın ve boruyu çekerek çıkarın.

ÜFLEYİCİNİN YUVARLAK/YASSI AĞZININ TAKILMASI/ÇIKARILMASI

Takmak için (Şek. E & F)

Püskürtme ucundaki oluk ile borudaki sıkma düğmesini hizalayın ve yerine oturuncaya kadar püskürtme ucunu boru üzerine itin.

Çıkarmak için (Şek. G)

Püskürtme ucu çıkarma düğmesini basılı tutarak mandalı devreden çıkarın, ardından püskürtme ucunu üfleyiciden çekerek çıkarın.

DİKKAT: Yassı ağzı çıkarırken veya takarkan aynı sırayı takip edin.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ/ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΟΙΧΙΑΣ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ

Φόρτιση πριν από την πρώτη χρήση.

Sadece şek. A’da listelenen pil paketi ve şarj cihazlarini kullanin.

Για την εγκατάσταση (Şek. H)

Ευθυγραμμίστε τις νευρώσεις μπαταρίας με τις οπές τοποθέτησης και πιέστε τη συστοιχία μπαταριών, έως ότου ακούσετε ένα «κλικ».

Για την απομάκρυνση (Şek. I)

Πιέστε το κουμπί αποδέσμευσης μπαταρίας και βγάλτε έξω τη συστοιχία μπαταριών.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:Να προσέχετε πάντα την τοποθεσία των ποδιών σας, παιδιών ή κατοικιδίων όταν πιέζετε το κουμπί αποδέσμευσης μπαταρίας. Μπορεί να συμβεί σοβαρός τραυματισμός εάν πέσει κάτω η συστοιχία μπαταριών. ΠΟΤΕ μην απομακρύνετε τη συστοιχία μπαταριών σε υψηλότερο σημείο.

Şek. H parçalarının açıklaması aşağıdaki gibidir:

H-1 Akü Çıkarma Düğmesi H-3 Montaj Yuvası H-2 Akü Dişi

ÜFLEYİCİYİ ÇALIŞTIRMA/DURDURMA (Şek. J)

Sadece Hava Hızı Tetiği

1. Üfleyiciyi açmak için hava hızı tetiğine tekrar basın.

2. Üfleyicinin hava hızı değişken hızlı tetikle kontrol edilir.

Tetiğe daha fazla basınç uygulanması daha yüksek üfleme hızlarına yol açar; tetiğe daha az basınç uygulanması daha düşük üfleme hızlarına neden olur.

Hızı yapılan göreve göre ayarlayın.

3. Üfleyiciyi kapatmak için hava hızı tetiği serbest bırakın.

Sadece Hız/Kilitleme Kadranı

Üfleyici hız/kilitleme kadranı ile herhangi bir hızda çalıştırılabilir ve kilitlenebilir.

1. Üfleyiciyi başlatmak için hız/kilitleme kadranını saat yönünde çevirin. Hava hızı kadran saat yönünde döndükçe hava hızı artacaktır.

2. Hava hızını azaltmak için hız/kilitleme kadranını saat yönünün tersine çevirin.

3. Üfleyiciyi durdurmak için hız/kilitleme kadranını saat yönünün tersine kapalı konumuna doğru döndürün.

DİKKAT: Eğer hız/kilitleme kadranı üfleyiciyi açmadan önce tekrar kapalı konumuna geri döndürülmezse, üfleyici şarj edilmiş bir akü takıldığında hız/kilitleme kadranı ile çalıştırılamayacaktır. Bu kazara başlatmayı önlemek için bir koruma özelliğidir. Korumayı devre dışı bırakmak için hava hızı tetiğine tekrar basın.

Hava hızını geçici olarak maksimum seviyeye çıkarmak için çalışırken yükseltme düğmesine basın. Üfleyici güç düğmesi serbest kaldığı zaman önceki hızında çalışmaya devam edecektir.

Şek. J parçalarının açıklaması aşağıdaki gibidir:

J-1 Hız/kilitleme Kadranı J-3 Hava hızı tetiği J-2 Turbo düğmesi

189

TR

Üfleyici Kullanma İpuçları

Atıkların püskürtülmesini önlemek için, çöp birikintilerinin dış kenarları etrafına üfleyin. Asla doğrudan birikintinin içine doğru üflemeyin.

Gürültü düzeyini azaltmak için, bir defada kullanılan ekipman sayısını sınırlı tutun.

Üfleme öncesinde çöpleri gevşetmek için tırmık ve saplı süpürge kullanın. Tozlu koşullarda, varsa suyla yüzeyleri hafifçe nemlendirin.

Çocuklara, evcil hayvanlara, açık pencere veya yeni yıkanmış araçlara dikkat edin ve atıkları güvenli biçimde uzağa üfleyin.

Üfleyicileri veya diğer cihazları kullandıktan sonra temizleyin! Atıkları uygun biçimde imha edin.

Fazla titreşim ve ses sağlığınız açısından zararlı olabileceği için üfleme makinesinin uzun süre yüksek hızda çalıştırılması tavsiye edilmez.

BAKIM

UYARI: Bakım ve onarım sırasında birebir aynı yedek parçaları kullanın. Diğer parçaların kullanılması tehlike oluşturabilir veya ürünün hasar görmesine neden olabilir. Güvenliği ve güvenilirliği sağlamak için, tüm onarım işlemleri yetkili bir servis teknisyeni tarafından gerçekleştirilmelidir.

UYARI: Ciddi kişisel yaralanmaları önlemek için, temizlik veya bakım işlemi gerçekleştirirken daima pil paketini üründen çıkarın.

GENEL BAKIM

Plastik parçaları temizlerken çözücü maddeler kullanmaktan kaçının. Plastikler çeşitli ticari çözücü türlerinden kötü yönde etkilenmeye yatkındır ve kullanılmaları durumunda zarar görebilirler. Kir, toz, yağ, gres, vb. gidermek için temiz bez kullanın.

UYARI: Fren sıvıları, petrol, petrol bazlı ürünler, içe işleyen yağlar, vb.nin plastik parçalara temas etmesine kesinlikle izin vermeyin. Kimyasal maddeler plastik parçalara hasar verebilir, bu tür parçaları zayıflatabilir veya parçalayabilir ve bu durum ciddi yaralanmalara neden olabilir.

SAKLAMA

Aküyü üfleyiciden çıkarın.

Üfleyicinin hava deliklerindeki tüm yabancı maddeleri temizleyin.

Makineyi çocukların ulaşamayacağı kapalı bir yerde saklayın. Bahçe kimyasalları ve eritici tuzlar gibi aşındırıcı maddelerden uzak tutun.

Çevre koruması

Elektrikli cihazları, pil şarj cihazını ve pilleri/

şarj edilebilir pilleri evsel atıklarla birlikte atmayın!

AB Yasası 2012/19/EU uyarınca, kullanılamaz durumdaki elektrikli ve elektronik cihazlar ve AB Yasası 2006/66/EC uyarınca, arızalı veya kullanılmış pil paketleri/piller ayrı olarak toplanmalı ve çevre dostu bir şekilde imha edilmelidir.

Elektrikli cihazlar katı atık sahaları veya çöp toplama alanlarına atılırsa, yer altı sularına ve besin zincirine tehlikeli maddeler sızabilir, bu da sağlığınızın bozulmasına yol açabilir.

TR