• Aucun résultat trouvé

Supervivencia del mas fuerte

Dans le document Amb la seva cura professional (Page 35-39)

Las enfermedades pueden atacar en cualquier momento. Los precios del pienso suben mientras bajan los de la carne. La supervivencia significa hacer frente a este reto. Y ello requiere tomar acciones rápidamente.

Tiamutin lucha contra la enfermedad y preserva el alimento mejorando los índices de conversión.

Pero en nuestra selva pecuaria existen otras enfermedades tales como Pleuroneumonía por Haemophilus que pueden ocasionar pérdidas.

Use Tiamutin. Sea un superviviente.

Brotes agudos de Disentería Porcina:

5 a 6 mg/Kpv ofrece un control inmediato.

Continuando durante 3 a 5 días para una cura completa.

Brotes agudos de Pneumonía Enzootica:

8 a 10 mg/Kpv controla la N.E. durante 10 días.

Pudiendo continuar durante 4 a 6 semanas para observar una mejora en las transformaciones.

Consulte con nuestro distribuidor local para que le aconseje sobre cómo puede beneficiarle Tiamutin y ser un superviviente.

ttamutin

Investigación Suiza más experiencias nacionales en todo el mundo.

Es un producto producido por Sandoz.

Fabricada y diatribuIda en Eapal'la y Portugal LABORATORIOS CALlER, S A

Travesera de Gracia, 43. 08021 Barcelona. Tlf.: 214 10 04

gal

34

tar la presidencia per unanimitat.

S'acorda enviar a la Conselleria de Justicia un esborrany deis Esta-tuís del Consell, adjuntant les ac-tes de les Assamblees deis quatre Col.legis amb les esmenes i noves propostes efectuades.

El Sr. Monné informa de les visites realitzades al Conseller Sr. Miró Ardevoí i al Sr. Roca Junyent que donaren per resultat la retirada del projecte de Decret de reestruc-turació.

Somés a consideració un escrit di-realitzades al Conseller Sr. Mir6 es apro-vat amb algunes esmenes presenta-des peí Sr. Aymerich.

El Sr. Bonacasa, com a vocal auto-nómic en el Consejo General, de-mana si ha de votar a favor o en contra deis nous Estatuts del "Con-sejo General de Colegios Veterina-rios de España" i s'acorda que voti a favor.

- El Consell celebra nova reunió el dia 18 de juny de 1985 amb assis-téncia deis Srs. Bonacasa, Carré, Carol, Monné, Oms, Pucurull, Po-marola, Tous, Vila Vidal.

El Col.íegi de Tarragona fa constar que en substitució del Sr. Brufau i Sr. Serrano, l'assamblea de Col.-legiats han anomenat ais Srs. Tous i Bocuruil, respectivament.

L'acord amb l'acta de sessió ante-rior es procedeix al nomenament de carrees, quedant constituit el Consell de la següent manera: Pre-sident, Agustí Carol (Barcelona).

Sub.President, Josep M& Vila (Giro-na). Secretari Manuel Oms (Barce-lona). Tresorer, Monné Orga (8):'Pumaro celona). Consellers (8): * Pumarola i Carré, per Girona. Bonacasa, Tous

i Pucurull, per Tarragona. Ayme-rich, Camprubí i Ramón García, per Lleida.

S'acorda demanar al president del Montepío de Veterinaris Titulars que informi de l'estat financer del Montepío. El Sr. Aymerich informa que una Ordre de la Conselleria d'Agricultura convoca una Jefatura de Secció a la cual no poden conco-rrer Veterinaris ni titols superios i s'acorda recorrer si és possible.

- El Consell es reuní de nou el 16 de juliol de 1985. Assisteixen tots eis .seus components menys el Sr.

Aymerich. En la discussió de les relacions del Consell amb el Conse-jo, s'acorda que és necessari acon-seguir la financiació del Consell sense que suposi cap despesa al col.legiat i que deis diners disponi-bles, que ara es remeten integra-ment al Consejo, s'hauria de deduir la qüantitat necessária peí funcio-nament del Consell de Catalunya.

Tot seguit es passa a estudiar els pressupostos deis dos organismes.

Eí qúant a les "Comarques Veteri-náries" el Sr. Caro! aclara alguns punt que s'especifiquen en el do-cument que és presenta a la Conse-lleria. Tot seguit, es .proposa que cada provincia faci un estudi de les comarques ramaderes.

El.Sr. Camprubí comunica el cese del Sr. Josep Aymerich com a Pre-sident del Col.legr de Lleida per trasllat a Barcelona i que s'ha fet carree de la presidència el Vice-president Sr. Ramon Garcia. El Col.legi de Lleida anomenarà uti nou representant al Consell.

- El Consell es reuneix a Lleida

35

al 24 de setembre de 1985, assis-tent a mes deis consellers Carol, Bonacasa, Vila, Ramón García, Camprubí, Pumarola, Carré, Tous, Pucurull, Oms, els Sr. Balaguer, Ortiz i Bivas.

El Sr. Carol informa de les reunions rnantigudes amb els Consellers d'-Agricultura i Salut Pública, de que la reestructuració és considerada per l'Administració com una qiies-tió important, delicada i difícil i que será escoltada la professió al fer-la.

El Sr. Oms fa constar que el Conse-11er d'Agricultura tenia molt ciar que no es podría ofegar l'economia deis Col.legis, al ser substituits els impressos que distribuien i que la reestructuració no és podria em-prendre sense que figures en els pressupostos pero que haurá d'ésser per llei, lo que aliargava les coses.

El Sr. Vila informa de la reunió amb el Conseller de Salut Pública, que va ésser molt cordial i que la reestructuració estava en marxa.

Es revisa la proposta de taxes pre-sentada al Parlament, en la que deixen de figurar-hi molts punts que generen servéis (manipulació d'aliments, transports, comercialit-zació, peixos, verdures, productes zoosanitaris, núclis zoológics, pin-sos, etc. a Agricultura).

El Sr. Bonacasa informa de la visita del Consejo al Ministre de Sanitat, el 18.IX.1985, qui donà compte d'-una reunió amb els Directors Ge-nerals de les Autonomíes per unifi-car la forma de concursar i que en els pressupostos hi ana ven 1.500 miüons per a complements ais Ve-terinaris.

S'estudia el pressupost del Consell

per 1986 en el que constan 400.000 Pls. per l'Académia de Ciéncies Ve-terináries ja que l'ha de financiar el Conseli al passar a ésser de Ca-talunya i no sois de Barcelona. El mateix tráete s'ha de fer pels An-nals (1.000.000 Pls.) que suposa una despesa de 250.000 Pts. per cada edició.

Es considera precís que la professió es projecti cap a fora i dongui i-matge de lo que fa (T.V., periódics, etc.) assignant 1.00.000 Pls. a mes les despeses de reunions, adminis-tració, assesoria jurídica, represen-tació, Facultad de Veterinaria, etc.

El pressupost és desestimar i no s'arriva a cap forma de financa-ment.

- Reunió del 17 d'octubre de 1985 amb els Srs. Carol, Camprubí, Go-dia, Monné, Oms, Pucurull i Saba-ter, per a preparar l'entrevista amb la Conselleria d'Agricultura sobre la financiació deis Col.legis, susti-tuint els ingressos de la venda d'im-pressos mitjancant altres procedi-ments (subvencions, convenís, ...) partint com a xifre de negociació Tactual d'ingressos i per parlamen-tar sobre la reestructuració.

- Reunió del 31 d'octubre de 1985, Srs. Carol, Cabero, Camprubí, Bo-nacasa, Giral, García, Pucurull, G i r a l , Vila i Oms per tractar del Finançament dels Col.legis i la reestructuració.

Per substituir els ingressos Col.le-gials que donaven els documents d'Agricultura que distribuirá la Conselleria, aquesta preten que el Col.legi és constituexi amb un col.laborador per organitzar

cam-36

panyes, vacunacions, cursets de perfeccionament, cens i estadísti-ca, etc. En aquest moment la Con-selleria té en pressupost uns 10 milions per aquest afers que mit-jancant convenís o per Ordre serian encarregats ais Col.legis.

Es discuteix sobre la qüestió i s'rriba a la conclusió que s'ha de a-clarir varis aspectes, ja que sois la campanya antirrábica sembla estar ciar.

Es passa a l'estudi de la reestructu-ració. Les xifres globals ofertes per la Conselleria s'han de desglo-sar i intentar obtenir un comple-ment individual i transitori basat en: a) Canvi important de situació laboral, b) Pérdua económica per les taxes que es cobren actualment.

- Reunió del 14 de novembre de 1985. Srs. Carol, Camprubí, Carré, Giral, Monné, Ramón García, Vila, Viñas, Oms.

El Sr. Carol exposa les gestions fetes i visites realitzades. El pro-blema de l'oferta és que la Conse-lleria no desglosa sou i comple-ments. Sembla deduir-se, segons l'advocat, que reconéixen un com-ments.Sembla de destí, un complement específic i un complement de pro-ductivitat del 2% de la massa sala-rial.

Després de garballá totes les in-formacions sembla que Agricultura concedeix uns emoluments raona-bles però cal defensar com a nivell assignat el 20 i que deixant a part les compensacions per desplaçments i despatx s'ha d'intentar a-conseguir un complement, segons el acord de la sessió anterior, basat en el canvi laboral i les pérdues

económiques que representa el no cobrar per tarifes.

El Sr. Giral es responsabiliza de posar en net i'idea deis comple-ments individuáis i transitoris per la propera reunió.

En quant a la col-laboració Coi.le-gis - Administració, per sol.lucio-nar l'economia Col.legial, sembla interessant la referent a les cam-panyes de vacunació, intentar quedi reflectida en una Ordre o Conveni que el Consell rebi comprensacions económiques directes de l'Adminis-tració i indirectes deis usuaris deis servéis.

- Reunió del 12 de desembre de 1985. Srs. Carol, Bonacasa, Cam-prubí, Carré, García, Monné, Pucu-rull, Vila i Oms.

Informa el Sr. Carol que els Depar-taments de Sanitat i Agricultura están d'acord amb el Decret de reestructuració, pero es té de teñir en compte que les retribucions tin-drán un carácter provissional degut a que no s'ha fet la qualifícació deis llocs de treball. En quant al complement individual i transitori está previst per Llei que sigui aixi, pero que cada funcionari tindrá de demanarlo i justificar-los de manera individualizada.

Es passa a estudiar la campanya antirrábica i s'acorda demanar in-forme a Avepa.

- Reuni6 del 16 de Desembre. Srs.

Carol, Bonacasa, Camprubí, Gar-cía, Monné, Vila, Tous i Oms.

Es busca soluci6 al problema deis Veterinaris que han aprovat l'ulti-ma oposició que sembla son lesio-nats per la forma del concursa Es

Inyecte nueva vida

en sus rebaños

Dans le document Amb la seva cura professional (Page 35-39)