• Aucun résultat trouvé

Oferta

Dans le document 1 2 1 2 1 2 (Page 21-28)

3. PLA DE MÀRQUETING

3.1. ANÀLISIS DEL MERCAT OBJECTIU

3.1.2. Oferta

Segons el portal web “Economipedia”13, el concepte de l’oferta respon a la quantitat de béns i serveis que diverses organitzacions, institucions, persones o empreses estan disposades a posar a la venda, és a dir, en el mercat, en un lloc determinat i a un preu donat, bé per l'interès de l'oferent o per la determinació pura de l'economia. Els preus no tenen per què ser iguals per a cada tipus de productes i fins i tot en un mateix producte, dos oferents diferents poden decidir posar un preu diferent.

Aquest apartat doncs té l’objectiu de trobar i identificar totes aquelles empreses que ja ofereixen productes o serveis al nostre mercat objectiu. A partir d’aquí s’hauran de determinar quines empreses són competència, ja sigui directa o indirecta, i analitzar les més rellevants. També s’inclouran empreses considerades referents en el nostre camp encara que no estiguin dedicades al tractament dels e-sports. S’analitzaran el tipus de producte, les polítiques de preu, de distribució i de comunicació de les empreses competidores.

En el món de la informació dedicada als esports electrònics s’hi poden identificar dos tipus d’oferents: l’especialitzat i el generalista.

La principal diferència entre aquests dos tipus es bassa en el grau d’implicació i importància que li donen al tractament de la informació relacionada amb els e-sports. Així doncs, es pot observar com a diferents diaris de premsa generalista s’ha afegit la secció “E-Sports” però el tractament que donen i les noticies que abracen són molt superficials i amb molta poca freqüència.

PORTALS SORGITS DE PREMSA ESPORTIVA O GENERALISTA:

- MARCA eSports (https://esports.marca.com): Es tracta del portal web que ha creat un dels diaris amb més lectors en el món dels esports com l’és MARCA. Aquesta pàgina té contingut de molts més videojocs que no només de League of Legens o de Fortnite, sinó que també recull altres videojocs competitius com Clash Royale, Counter Strike GO, FIFA, Call of Duty o DOTA 2. Tot i això, cal destacar que el tractament que fan es molt superficial i es nota que no hi ha molta profunditat periodística en les noticies que aporten, que tenen una mitjana aproximada d’una noticia o dos per dia.

Il·lustració 4 Captura de pantalla del portal Marca eSports

Il·lustració 5 Trànsit de visites al portal Marca eSports

- The Gamer (Mundo Deportivo - https://thegamersports.mundodeportivo.com): Aquesta ha estat una proposta que ha sorgit des del mitjà esportiu Mundo Deportivo. Al igual que MARCA eSports, aquest model ofereix informació que va més enllà dels dos videojocs pilars de l’E-Journal com ho son el LoL i el Fortnite. Cal destacar que es un projecte molt similar al de MARCA per no dir quasi calcats. El seu treball periodístic en les noticies es quasi nul ja que no compten amb professionals graduats en la redacció i creació de contingut, sinó que hi ha gent que ho fa a mode de hobby. Tot i això, la producció de noticies diàries és més elevada que a MARCA.

Il·lustració 6 Captura de pantalla portal The Gamer

Il·lustració 7 Trànsit de visites de "The Gamer"

- Movistar eSports (AS - https://esports.as.com): Aquest es sense cap mena de dubte el projecte que ha sorgit d’un diari esportiu que compta amb més suport de tots. La cosa és que el gegant Movistar s’ha fet amb el control d’aquest sector i han arribat a un acord de vinculació amb el diari AS per llençar aquest portal de noticies i contingut. Tot i això, la idea es calcada a les anteriorment mencionades de MARCA i Mundo Deportivo, amb una estructura i divisió del portal molt semblants.

Il·lustració 8 Captura de pantalla portal Movistar eSports

Il·lustració 9 Trànsit de visites portal de Movistar eSports

- PING eSports14 (eldiario.es - https://www.eldiario.es/ping/): El projecte que va impulsar eldiario.es a l’any 2017 ha acabat resultant un fracàs pel mateix mitjà ja que a dia d’avui ha quedat “abandonat”. Aquest seria l’exemple d’un producte que no ha estat capaç de sortir endavant tot i anar darrera el nom d’un dels mitjans de premsa més llegits a tota España com l’és eldiario.es.

Il·lustració 10 Captura de pantalla portal PING.es

PORTALS INDEPENDENTS:

- Hobbyconsolas (https://www.hobbyconsolas.com): El portal de Hobbyconsolas seria potser el projecte que més s’assembla al que es vol oferir des de l’E-Journal ja que el tractament que fan en les seves peces va més enllà de la superficialitat.

Des d’aquest portal ofereixen tot tipus de continguts en diferents formats periodístics del món dels videojocs, apropant-se també a altres modes d’oci i entreteniment com ho són les sèries de televisió i el cinema. Aquesta és la principal diferencia amb el que ofereix el nostre producte: tractament profund i periodístic centrat en potència en el League of Legends i el Fortnite.

Il·lustració 11 Captura de pantalla portal Hobbyconsolas

Il·lustració 12 Trànsit de visites portal Hobbyconsolas

- Xataka eSports (https://esports.xataka.com): Un dels que s’ha considerat competència del nostre producte ha estat la secció del gegant portal d’internet Xataka. En ell hi ha més de 30 secció que aborden diferents temàtiques. Com té molt de trànsit a la web per ser una pàgina web amb moltíssimes visites és considerat com a destacable en quant a competència. Si ens centrem en la secció dedicada al tema dels esports electrònics es pot observar que la producció que fan de contingut no arriba ni a la meitat que ofereix Hobbyconsolas diàriament. A més, com ja és tracta d’una secció, no està molt ben distribuït ni s’hi troben sub-seccions dedicades especialment a videojocs determinats.

Il·lustració 13 Captura de pantalla portal Xataka

Il·lustració 14 Trànsit visites portal Xataka

Dans le document 1 2 1 2 1 2 (Page 21-28)

Documents relatifs