• Aucun résultat trouvé

Pentru a configura clientul de e-mail Evolution în Ubuntu procedați astfel:

Dans le document Target Audience and Pre-requisites (Page 82-91)

Utilizarea aplicației Evolution

Procedură 3.7.  Pentru a configura clientul de e-mail Evolution în Ubuntu procedați astfel:

1. Din meniul Aplicații, de la categoria Internet selectați Evolution Mail.

Fig. 3.20. Lansarea aplicației Evolution

Bine de știut:

Atunci când lansați pentru prima dată Evolution, este creat directorul .evolution în directorul personal al utilizatorului. În acest director sunt salvate datele locale. Apoi se deschide un asistent pentru a vă ajuta să configurați conturile de mail. Alte informații specifice utilizatorului sunt păstrate în .gconf/apps/evolution.

Asistentul Evolution Setup Assistant vă ghidează prin etapele necesare pentru configurarea unui cont de mail și, dacă este cazul, vă ajută în importarea fișierelor din alte aplicații. Efectuați clic pe Forward.

Fig. 3.21. Configurarea unui cont nou de e-mail

2. Evolution pune la dispoziție un sistem integrat pentru realizarea copiilor de siguranță. Dacă mutați datele personale ale aplicației Evolution de pe un sistem într-altul, folosiți acest dialog. În pagina Restore from backup puteți restaura fișiere care conțin copii de siguranță ale mesajelor e-mail, ale notițelor, ale fișierelor personale și a altor tipuri de fișiere create în alte versiuni ale aplicației Evolution.

Fig. 3.22. Restaurarea copiilor de rezervă în aplicația Evolution

3. În pagina Identity, introduceți numele dumneavoastră întreg în câmpul Full Name și adresa de e-mail în câmpul E-mail Address. Aici puneți adresa de mail furnizată de ISP-ul dumneavoastră. Contul de mail va fi configurat cu aceste informații. Efectuați clic pe Forward.

Fig. 3.23. Configurarea identității unui cont de mail

Notă:

Puteți omite informațiile din secțiunea Informații opționale. Vi se cere să introduceți informațiile necesare în câmpurile Reply-To și Organzație, doar dacă doriți să le includeți în mesajele e-mail trimise de dumneavoastră. În câmpul Reply-To puteți introduce numele dumneavoastră, citate favorite sau orice altă informație, iar în câmpul Organizație introduceți numele instituției la care lucrați sau al școlii la care învățați.

4. În pagina Receiving E-mail, în câmpul Server Type selectați tipul serverului furnizorului de servicii Internet. Programul Evolution este compatibil cu mai multe tipuri de servere, dar POP este cel mai folosit pentru primirea mesajelor e-mail.

Fig. 3.24. Alegerea tipului de server pentru primirea mesajelor

Notă:

Dacă nu cunoașteți informațiile asociate serverului, contactați administratorul de sistem sau furnizorul de servicii Internet.

a. Alegeți POP din câmpul Server Type pentru a vă conecta și descărca mesaje prin serverul POP. Pagina Mesaje primite va cere informațiile de configurare.

Notă:

Pentru mai multe informații despre tipurile de servere, apelați la:

https://help.ubuntu.com/community/EmailClients.

b. Introduceți numele serverului prin care primiți mesajele în câmpul Server și numele de utilizator în câmpul Username. Acesta din urmă nu este numele sub care vă autentificați la calculator, ci numele prin care vă conectați la contul de mail pus la dispoziție de ISP-ul dumneavoastră.

c. În secțiunea Securitate, puteți alege Criptare sau Fără securizare din

de autentificare suportate. Tipurile de autentificare încrucișată nu sunt suportate. În general, modalitatea de autentificare la server este parola.

Notă:

Contactați administratorul de sistem sau furnizorul de servicii Internet pentru a afla tipul de autentificare suportată.

e. Efectuați clic pe Înainte.

Fig. 3.25. Introducerea informațiilor despre serverul POP

5. În pagina Opțiuni primire mesaje selectați următoarele opțiuni, dacă sunt necesare:

a. Pentru verificarea automată a mesajelor după o perioadă anume de timp, marcați căsuța de validare Verifică automat pentru mesaje noi la fiecare. Introduceți durata intervalului în lista minute.

b. În secțiunea Stocare mesaje marcați căsuța de validare Lasă o copie a mesajelor pe server , dacă doriți păstrarea unei copii a mesajelor pe server.

c. Marcați căsuța Disable support for all POP3 extensions dacă doriți să dezactivați suportul POP3.

d. Efectuați clic pe Înainte.

Fig. 3.26. Specificarea opțiunilor de verificare pentru mesaje noi și pentru păstrarea acestora

6. În pagina Trimitere mesaje, introduceți opțiunile care convin. Specificați serverul de mail pentru trimiterea în câmpul Server Type.

a. Sunt două metode prin care puteți trimite mesaje e-mail, anume SMTP și programele Send Mails. SMTP este metoda cea mai folosită la trimiterea de mesaje. Alegeți SMTP ca tip de server în câmpul Server Type.

b. Specificarea configurației serverului pentru mesaje trimise:

Fig. 3.27. Introducerea informațiilor despre serverul SMTP

i. Introduceți adresa serverului în câmpul Server. Aceasta este adresa serverului pentru trimiterea mesajelor, adresă furnizată de ISP-ul dumneavoastră

ii. Specificați cum doriți să vă autentificați. Dacă serverul solicită autentificare, marcați căsuța de validare Server requires authentication. Vi se va cere tipul de autentificare în câmpul Tip.

Puteți face clic pe Verifică tipurile suportate pentru ca programul Evolution să caute tipurile suportate.

iii. Introduceți numele contului în câmpul Username

iv. Dacă doriți ca Evolution să memoreze parola dumneavoastră, marcați căsuța de validare Reține parola. Apoi efectuați clic pe Înainte. Se va deschide pagina Account Management.

7. Evolution poate accesa mai mulți furnizori de e-mail. Pentru a-i diferenția, puteți asocia fiecăruia un nume. Introduceți așadar un nume pentru configurația actuală în câmpul Nume. Puteți introduce orice nume doriți, ele sunt relevante numai pentru dumneavoastră. Efectuați apoi clic pe Înainte.

Fig. 3.28. Introducerea informațiilor contului

8. În pagina Fus orar alegeți zona de timp în care vă aflați, folosind harta sau lista Selection. Efectuați clic pe Înainte.

Fig. 3.29. Specificarea fusului orar

9. Configurarea este încheiată. Efectuați clic pe Apply pentru a salva configurările pe care le-ați făcut. Se va deschide fereastra Evolution.

Fig. 3.30. Evolution

Notă:

Pentru mai multe informații despre clientul de e-mail Evolution, apelați la:

https://help.ubuntu.com/8.04/internet/C/email.html.

Dans le document Target Audience and Pre-requisites (Page 82-91)