• Aucun résultat trouvé

Butlletí informatiu de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB

N/A
N/A
Protected

Academic year: 2022

Partager "Butlletí informatiu de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB"

Copied!
7
0
0
En savoir plus ( Page)

Texte intégral

(1)

Butlletí informatiu de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB

Recull de notícies, jornades, congressos i seminaris Núm. 12 – 12/2011

SUMARI

L’Observatori ... 1

Agenda ... 1

Recull de premsa... 4

UNIVERSITAT I IGUALTAT ... 4

GÈNERE ... 4

Violència de gènere... 4

Conciliació vida laboral i familiar ... 5

Discriminació en el treball ... 5

Desigualtat per raó de sexe... 5

Accions i polítiques .... 5

Visibilització... 6

DISCAPACITAT... 6

Accessibilitat ... 6

Discriminació... 6

Accions i polítiques .... 7

Visibilització... 7

Contacte:

observatori.igualtat@uab.es

L’Observatori

Tota l’actualitat de l’Observatori per a la Igualtat de la UAB

La UAB acull una trobada internacional d’infoaccessibilitat

Es tracta del “3r Encontre del Grup d’Estudi sobre Accessibilitat dels Mitjans Audiovisuals”. El Focus Group of Audiovisual Media Accessibility (FG AVA) és un grup d’investigació pertanyent a la Unió Internacional de Telecomunicacions (ITU), agència especialitzada de l’Organització de les Nacions Unides. [+]

Jornada de presentació dels auditoris infoaccessibles de la UAB

Presentació del Pla d’Acció per a la Igualtat d’Oportunitats per a les Persones Discapacitades a la UAB, el Pla d’Atenció a l’Estudiant amb Discapacitat i el Projecte d’infoaccessibilitat dels auditoris del campus (amb visitada guiada als tals inclosa).

L’activitat va comptar amb el president del Comitè d’Estandardització de l’Accessibilitat de l’ONU i autoritats de la Fundación ONCE/FUNDOSA. [+]

Agenda

Properes jornades, congressos, conferències, cursos i seminaris

Jornades, seminaris i congressos

GÈNERE

Conferència "Lise Meitner, una física que mai va perdre la seva humanitat", a càrrec del professor de la UAB Xavier Roqué i organitzada per l'Aula d'Extensió

Universitària. L'esdeveniment tindrà lloc el 24 de gener de 2012, a Barcelona.

Rita Marzoa entrevista a Muriel Casals dins el Cicle d'entrevistes 'Veu de Dona', organitzat per l'Institut Català de les Dones. L’esdeveniment tindrà lloc el 26 de gener de 2012, a Barcelona.

Xerrada-col·loqui 'Les dones com a productores tecnològiques a la xarxa', a càrrec de Chiara Sáez, i emmarcat dins el Cicle de "Dones i Tecnologia" organitzat pel Centre d'Informació i Recursos per a la Dona de l'ajuntament de Barcelona. L'activitat es durà a terme el 26 de gener de 2012, a Barcelona.

Xerrada "Els drets de les dones estrangeres", a càrrec de Rosa Giralt (assessora de la subdelegació del govern a Lleida) i organitzada per l'ajuntament de Lleida. L'acte tindrà lloc el 27 de gener de 2011, a Lleida.

1

(2)

Xerrada-col·loqui 'Les eines gratuïtes i la cultura lliure', a càrrec de la professora de la UAB Marisela Montenegro, i emmarcat dins el Cicle de "Dones i Tecnologia" organitzat pel Centre d'Informació i Recursos per a la Dona de l'ajuntament de Barcelona. L'activitat es durà a terme el 29 de gener de 2012, a Barcelona.

IX Congreso Iberoamericano de Ciencia, Tecnología y Género, organitzat per vàries institucions públiques i privades. L'esdeveniment se celebrarà del 31 de gener al 3 de febrer de 2012, a Sevilla.

Congrés Internacional "Feminisme i migració. Intervenció social i acció pública (FEMIGRA)", organitzat per Fractalitats en Investigació Crítica (FIC) del departament de Psicologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. El congrés se celebrarà del 9 a l'11 de febrer de 2012, a Barcelona.

I Seminario de Música y Género "Música y Género. La consolidación de un campo de investigación emergente", organitzat pel Centro de Estudios de la Mujer de la Universidad de Salamanca. El seminari tindrà lloc el 10 de febrer de 2012, a Salmanca.

Debat i projecció audiovisual del documental "Mater-ia", dins el 'Cicle de debat sobre feminismes' del Grup de Relació entre Dones del Centre Cultural Francesca Bonnemaison. L'acte tindrà lloc el 15 de febrer de 2012, a Barcelona.

Seminari d'Història de la Teoria Feminista, organitzat pel grup GREDI Dona de la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. El seminari (4 sessions, 2 mesos) s'iniciarà el 24 de febrer de 2012, a Barcelona.

DISCAPACITAT

Jornades "Atención a personas con discapacidad: Salud y calidad de vida", organitzades per la Facultat

d'Infermeria de la Universidad de Castilla-La Mancha (UCLM). L'activitat es desenvoluparà durant els dies 25 i 26 de gener de 2012, a Ciudad Real.

I Simposium de Expertos en Discapacidad Intelectual y Trastornos de la Conducta "Caminos para la intervención, Sentido y Sensibilidad", organitzat per Fundación SAMU amb la col·laboració de la Conselleria d'Igualtat i

Benestar Social de la Junta de Andalucía. El simposi tindrà lloc el 31 de gener de 2012, a Sevilla.

Jornada "Imagen de las personas con discapacidad en los medios de comunicación", organitzada per SEres (Fundación Sociedad y Empresa Responsable), Fundación ONCE, Fundación Repsol y CERMI (Comité Español de Representantes con Discapacidad). L'activitat es durà a terme el 2 de febrer de 2012, a Madrid.

6ª Jornada Amigos del Autismo "Recursos para facilitar la Comunicación y la Conducta", organitzada per ASPAU Asociación Proyecto Autista. La jornada tindrà lloc el 16 de febrer de 2012, a València.

Cursos i tallers GÈNERE

Taller "L'experiència de les dones a l'entorn quotidià", organitzat per l'Institut Català de les Dones i l'Associació Playtipus. El taller es realitzarà el 29 de gener de 2012, a Terrassa.

Mòdul "Jean Monnet" - Lifelong Learning Programme, organitzat per la Universitat Rovira i Virgili. El curs (15 sessions, 4 mesos) començarà el 7 febrer de 2012, a Tarragona.

Curs "Les dones a la publicitat i als mitjans de comunicació", organitzat pel Centre Dolors Piera d'Igualtat d'Oportunitats i Promoció de les Dones de la Universitat de Lleida. El curs (2 mesos, 20 hores) començarà el 29 de febrer de 2012, a Lleida.

2

(3)

DISCAPACITAT

Curs "Intervenció en trastorns de la lectura: Dislèxia", organitzat per ILD Instituto de Lenguaje y Desarrollo. El curs es realitzarà durant els dies 27 i 28 de gener de 2012, a Madrid.

Curs on-line "Discapacitat i trastorns de conducta", organitzat per la Fundació Pere Tarrés. El curs (30 hores, 2 mesos) començarà el 8 de febrer de 2012.

Curs "Trastornos neurocomportamentales", organitzat per ASTRANE - Rehabilitación en trastornos neurológicos.

El curs (4 sessions, 2 mesos) començarà l'11 de febrer de 2012, a Madrid.

Premis, beques i convocatòries GÈNERE

5ª Edición del Premio Ángeles Durán de Innovación Científica en el Estudio de las Mujeres y del Género, convocat per l'Instituto Universitario de Estudios de la Mujer - IUEM de la Universidad Autónoma de Madrid. Es poden presentar propostes fins al 30 de gener de 2012.

X Certame Xornalístico Dora Vázquez 2012 "Muller e deporte", organitzat pel Centro de Información Ás Mulleres de Arteixo. Es poden presentar propostes fins al 31 de gener de 2012.

VII Beca de Recerca Cristina de Pizán (accions en relació a la igualtat d'oportunitats de gènere), organitzada per la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida, en col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya - Demarcació de Lleida. Es poden presentar propostes per a la beca, dotada amb 3.000€, fins al 31 de gener de 2012.

Crida de comunicacions "Mirada/s trans/identitarias: Más allá del heterofalopatriarcado" per al nº19 de la revista Feminismo/s del Centre d'Estudis sobre la Dona de la Universitat d'Alacant. Es poden enviar propostes fins al 9 de febrer de 2012.

Crida de comunicacions per al "XVI Coloquio de AEIHM. Comiendo del fruto prohibido: Mujeres, ciencia y creación a través de la historia", organitzat per Asociación Española de Investigación de Historia de las Mujeres (AEIHM). Es poden presentar propostes fins al20 de febrer de 2012; el col·loqui se celebrarà entre el 4 i 6 d'octubre de 2012.

Crida d'articles pel nº 7 de la revista 'Cuestiones de Género: de la igualdad y la diferencia' del Seminario

Interdisciplinar de Estudios de las Mujeres de la Universidad de León. El nº7 tindrà com a tema principal "Medios de comunicación, publicidad y género". Es poden presentar propostes fins al 28 de febrer de 2011.

DISCAPACITAT

V Certamen Internacional Cinemobile de Cortometrajes, Documentales y Discapacidad 2011, organitzat per Danza Mobile. Es poden presentar propostes fins al 31 de gener de 2012.

Concurs literari "Prometeo 2012" per a alumnat afiliat a l'ONCE. Es podien enviar propostes fins al 31 de gener de 2012.

Exposicions, mostres, cicles, festivals i fires GÈNERE

MujerDoc: III Festival Internacional de Cine Documental sobre Género, organitzat per la ONG Mujeres del Mundo. El festival se celebrarà el març de 2012, a Sòria.

II Ciclo de Cine:"Cine Social", organitzat per SACU - Unidad para la Igualdad de Género de la Universidad de Huelva. El cicle començarà el 10 d'abril de 2012 (1 mes, 5 sessions), a Huelva.

3

(4)

DISCAPACITAT

Salón Sin Barreras 2012, organitzat per vàries institucions públiques i privades. L'esdeveniment se celebrarà de l'11 al 13 de maig de 2012, a Vitòria.

Podeu consultar més informació sobre activitats futures a la secció “Jornades, seminaris i congressos” del menú esquerre de la pàgina web d’inici de l’Observatori per a la Igualtat.

.

Recull de premsa

Recull de notícies, articles d’opinió i reportatges publicats als principals mitjans estatals

UNIVERSITAT I IGUALTAT

Les universitats apropen les noves tecnologies i l’infoaccessibilitat a les persones amb discapacitats.

Preocupació per les retallades en educació especial i atenció a l’alumnat amb discapacitat. Les universitats andaluses guanyen catedràtiques. Grups d’investigació de gènere de diferents universitats publiquen informes sobre la situació de la dona i l’economia i la immigració.

08/12/11 - La UAB fa accessibles les seves sales de cine (Diari de Sabadell)

09/12/11 - Investigadores de la UPV desarrollan un twitter accesible para discapacitados visuales o motrices (Europa Press)

11/12/11 - La integración de los estudiantes discapacitados, a debate en un encuentro en Santiago de Compostela (Diario del siglo XXI)

11/12/11 - La UCLM presta apoyo a 309 alumnos con discapacidad (ABC)

12/12/11 - La discriminación educativa, la más frecuente entre los discapacitados (La Vanguardia) 13/12/11 - CCOO está preocupada por educación especial ante recorte 25% en discapacidad (ABC) 21/12/11 - La USC trabajará en la mejora de la integración de discapacitados (Europa Press)

27/12/11 - La Universidad de Sevilla estudia las condiciones de estudio de alumnos con discapacidad para elaborar una guía (Europa Press)

28/12/11 - El parque científico de Lleida creará software para discapacitados (ABC) 12/12/11 - El 18% de los catedráticos de la Hispalense son ya mujeres (Diario de Sevilla) 19/12/11 - La Universidad cuenta ya con un 18,2% de catedráticas (El Día de Córdoba)

14/12/11 - La mujer representa el principal perfil de las personas afectadas por la economía informal, según expertas (Qué!)

19/12/11 - Grupo de Investigación 'Igualdad y Género' de la UR presenta su estsudio sobre mujeres pakistaníes que viven en Logroño (Europa Press)

GÈNERE

Violència de gènere. Maltractament i assetjament sexual i per raó de sexe

Maltractament

La proposta del PP de canvi de conceptes en torn a la violència de gènere causa crítiques i controvèrsia.

Falla la protecció a les dones.

11/12/11 - ¿Monstruos o enfermos? (El Correo Español del Pueblo Vasco) 16/12/11 - Contra la violencia de género (Público)

17/12/11 - 600.000 víctimas (El Periódico)

4

(5)

20/12/11 - Themis llevaba año y medio sin cobrar por defender a las mujeres maltratadas (ABC) 27/12/11 - Mujeres: cambiar el concepto de violencia machista confunde a la sociedad (Economista) 28/12/11 - ¿Violencia de género o en el hogar? (La Voz de Galicia)

30/12/11 - Del género absurdo (La Vanguardia)

28/12/11 - La protección de las mujeres, en manos de voluntarios (Público) 29/12/11 - Uno de cada seis asesinos de mujer burló el alejamiento (La Razón)

Assetjament sexual i per raó del sexe

Polèmica entorn a la rifa d’una dona per a operar-se els pits feta a una discoteca.

01/12/11 - Piden a una discoteca de Mallorca que anule la rifa para operarse los pechos (ABC)

21/12/11 - El PSOE lamenta que el Gobierno no actué "de forma immediata" en el caso del sorteo de una mujer (El Economista)

23/12/11 - La Policía Nacional no ve indicios delictivos en el sorteo de una mujer (ABC) 16/12/11 - Una de cada cinco mujeres estadounidense ha sido violada (Diario de Navarra)

Conciliació vida laboral i familiar

Malgrat els avenços en molts camps, la conciliació de la vida laboral i familiar continua frenant les dones.

Canvi en els models de planificació de la fertilitat.

02/12/11 - El avance de la mujer se frena (El País)

25/12/11 - Casi el 40% de las mujeres que recurren a tratamientos de fertilidad no tiene pareja (ABC)

Discriminació en el treball. Discriminació laboral i segregació ocupacional

Crida per a la valorització de la contribució econòmica femenina per sortir de la crisis. Els ‘minijobs’

agreugen especialment la precarietat laboral de la dona. Dones i empreses familiars.

03/12/11 - Las mujeres son la pieza clave para superar la crisis (La Vanguardia) 08/12/11 - Las mujeres podrán servir por primera vez en submarinos británicos (ABC) 18/12/11 - Los 'minijobs', una fórmula más para precarizar el empleo (Público)

28/12/11 - Las mujeres creen tener las mismas oportunidades en las empresas familiares (El Mundo) Mundo)

Desigualtat per raó de gènere Desigualtat per raó de gènere

Haver de pagar més pel carnet de conduir per ser dona. Suspens d’Espanya en igualtat en l’ús de les noves tecnologies.

01/12/11 - Tu carné, más caro por ser mujer (El País)

12/12/12 - Espanya suspèn en igualtat en l'ús de noves tecnologies (La Vanguardia)

Accions i polítiques per a la igualtat

Declaracions d’uns i preocupacions dels altres arran de l’establiment de polítiques d’igualtat per part del nou govern. Iniciativa andalusa per formar en llenguatge no sexista. La nova llei d’avortament a debat.

01/12/11 - Salgado pide a las mujeres estar vigilantes para no retroceder en igualdad (Expansión) 21/12/11 - Asociaciones mujeres lamentan no haya paridad pero valoran periva en cartera (ADN)

5

(6)

22/12/11 - Compromiso con la sanidad "universal" y guiños a la mujer (El País) 23/12/11 - Presidente Rajoy, rodéese de más mujeres, por favor (El País)

23/12/11 - Sáenz, sobre la paridad: "No hay distinción de género para intentar sacar a este país de la crisis"

(20 Minutos)

06/12/11 - Máster de género y «génera» (ABC)

14/12/11 - La nueva ley no dispara los abortos (El País)

14/12/11 - El aborto repunta entre las mujeres españolas mayores de 25 años (ABC)

20/12/11 - Las mujeres egipcias plantan cara al ejército en las calles de El Cairo (El Periódico)

Visibilització. Visibilització del sexisme, sensibilització i creació d'un estat d'opinió

Recordatori dels 80 anys de vot femení. Premis diversos al reconeixement de l’activitat de dones o per a les dones. Rosa Regàs parla de la violència contra les dones.

05/12/11 - "La fuente de las mujeres", primer filme recomendado por promover la igualdad de género (Diario de Navarra)

08/12/11 - La II edición de los premios Empresas Sabias premia a Jesús Navarro S.A. y Sada S.A. (La Vanguardia)

12/12/11 - 80 años de voto femenino (El Mundo) 12/12/11 - Ser mujer no es delito (El País)

15/12/11 - Rosa Regàs: "Todas las mujeres han sufrido alguna vejación" (Diario de Navarra)

24/12/11 - Las redes sociales, protagonistas en 2011 de la Red de Mujeres Ciudadanas de Fundación Ciudadanía (El Economista)

29/12/11 - La mujer del año (La Nueva España)

3 0/12/11 - María Salleras, premio Olimpia de igualdad (Diario de Mallorca) rio de Mallorca)

DISCAPACITAT DISCAPACITAT

Accessibilitat Accessibilitat

Catalunya destí preferit per a persones amb discapacitat. S’inauguren diversos centres esportius adaptats.

Avenços tecnològics en el camp de l’accessibilitat i la infoaccessibilitat.

04/12/11 - Cataluña se posiciona como destino de turismo para personas con discapacidad (ABC)

08/12/11 - Personas con discapacidad intelectual disponen por primera vez en Murcia de una Escuela de Tenis adaptada (20 Minutos)

09/12/11 - Infanta Elena inaugurará en Salamanca escuela baloncesto para discapacitados (ABC) 17/12/11 - Movilidad virtual en la oficina para discapacitados (La Razón)

20/12/11 - Un vehículo con telemando permitirá a discpacitados conducidir con más facilidad (20 Minutos) 25/12/11 - Mucho más que juguetes (El Mundo)

Discriminació

La discriminació laboral per als discapacitats és present i en diferents vessants.

02/12/11 - Los discapacitados sufren paro de más larga duración y a edades más avanzadas (La Vanguardia)

24/12/11 - Uno de cada cuatro españoles con discapacidad estaba en paro en 2010 (El Economista) 28/12/11 - Casi el 90% de las personas con discapacidad opina que su integración laboral responde a una

obligación legal (La Información)

22/12/11 - Las mujeres con discapacidad tienen "gran dificultad" para lograr la integración laboral ordinaria (20 Minutos)

6

(7)

22/12/11 - Discapacitados intelectuales reclaman a Ana Mato "el pleno ejercicio de su ciudadanía" (El Economista)

Accions i polítiques per a la igualtat

Preocupació per les retallades en polítiques per a les persones discapacitades per part del nou govern.

07/12/11 - El Cormin considera los Presupuestos de 2012 un "retroceso" para los derechos de las personas con discapacidad (20 Minutos)

09/12/11 - El juez rechaza internar en Lanzarote a un joven discapacitado sin hogar (ABC) 10/12/11 - El Gobierno de Rajoy restringirá con urgencia las ayudas a la dependencia (Córdoba) 10/11/12 - Estaràs trasladará las demandas de la ONCE al Parlamento europeo (Qué!)

13/12/11 - La ONCE llama a contratar a discapacitados para lograr su normalización (ABC)

14/12/11 - 120 discapacitados podrán beneficiarse de un programa de inserción en Palma (El Mundo)

Visibilització

El 3 de desembre se celebra el Dia de la Discapacitat. L’ús de l’art com a integrador social de les persones amb discapacitat. La fortalesa i flexibilitat dels qui viuen la discapacitat.

05/12/11 - El Día de la Discapacidad, con más barreras que nunca (El Mundo) 08/12/11 - Cine 'con ruedas' que mira a la adolescencia (Ideal)

11/12/11 - Síndrome Up saca la "disCapacidad" a la calle (Diario de Navarra) 12/12/11 - El arte no entiende de discapacidad (Málaga Hoy)

14/12/11 - Las familias con un hijo con discapacidad son más "fuertes, flexibles y positivas" en el afrontamiento de la adversidad" (Qué!)

15/12/11 - La temporada de Teatro Accesible para personas con discapacidad sensorial se iniciará con 'Querida Matilde' (La Vanguardia)

16/12/11 - Personas con discapacidad intelectual participan en encuentro deportivo (ABC) 24/12/11 - «La discapacidad sólo la ven rara los mayores» (El Comercio)

28/12/11 - Amparo Valle y 15 actores discapacitados interpretan "Una fiesta para Boris" (ABC) 28/12/11 - Iniciativa pionera Montcada para integrar niños discapacitados a través arte (ABC)

Observatori per la Igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona

CONTACTE

Edifici del Rectorat Despatx A/2028

08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) – Barcelona Telèfon: +34 93 581 29 29

E-mail: observatori.igualtat@uab.es

Horari d'atenció: De dilluns a divendres de 9:00h a 14:00h i de 14:30h a 16:30h. Durant el mes de juliol, de 9:00h a 15:00h.

EQUIP

María José Recoder Sellarés, Comissionada per a les Polítiques d’Igualtat Carolina Gala Durán, Directora de l’Observatori per a la Igualtat

Laura Duarte Campderrós, Tècnica d’Igualtat Anna Mas Casadesús, Becària de col·laboració

7

Références

Documents relatifs

[r]

Por último el Fondo de Desarrollo de las Naciones Unidas para la Infancia (UNICEF) contempla la discapacidad en su Plan Estratégico de Medio Término (MTSP 2006-13) en materia

[r]

Analizar el significado de la Segunda República en la vida de las mujeres españolas supone, ante todo, analizar la mezcla de cambios y continuidades que

L'analyse d'Ivan Best (page 34) et le bloc-notes de Jean-Marie Colombani (page 45) éclaireront le lecteur sur l'un et l'autre terme de l'alternative. Maîs on s'est suffisamment ému

En outre, la nature même des mathématiques requiert la mobilisation et l’utilisation des acquis des classes antérieures, principalement de la classe de première STAV.. Le sujet

3. Observaciones del Estado parte sobre la admisibilidad y el fondo El Estado parte informó al Comité de que no se opondría a la admisibilidad de la comunicación. En relación con

1 Carta de las Naciones Unidas; Declaración Universal de Derechos Humanos; Pacto Internacional de Derechos Económicos, Sociales y Culturales; Pacto Internacional

1. Taller sobre gènere i participació adreçats als col·lectius de la UAB que es va realitzar el 7 de març a l’espai de l’Hotel d’Entitats. En aquesta activitat i a partir

Amb aquesta finalitat, es plantegen un conjunt de mesures (pla d’acció) a aplicar durant els 4 anys de durada de l’acció, orientades a aconseguir canvis estructurals en les

En los apartados del capítulo 2, se desarrollan los temas teóricos y conceptuales que orientarán el apartado metodológico de esta investigación (colectivos vulnerables,

Vine als grups de discussió o de treball Comencem el tercer Pla d’acció. www.uab.cat/observatori-igualtat Observatori per a la Igualtat de la

Pel que fa a la docència i la recerca, la LO 1/2004 posa especial èmfasi en els principis i valors del sistema educatiu, concretament, l’article número quatre fa referència a

Curs "Claus per entendre el segle XXI: reptes de futur des de la perspectiva de gènere", organitzat per la Universitat d'Estiu de les Dones (Universitat de Barcelona i

Xerrada "Els recursos d'atenció a les dones en situació de violència masclista", organitzada per la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de Lleida.. XIX

II Congreso Internacional sobre el Caribe: Cartografías de Género(s), organitzat YoSoyElOtro amb la col·laboració del Grupo Kóre de Estudios de Género i el Grupo de

VIII Jornadas Científicas de Investigación sobre Personas con Discapacidad 'Cambio organizacional y apoyo a las graves afectaciones: dos prioridades', organitzada per

3) tíleccions col·legialsr D'acord amb els Estatuts del Col·legi i del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya, s'acorda convocar eleccions col·legials a la totalitat de junta

La Junta de Govern del Col·legi Oficial de Veterinaris de la provincia de Barcelona, en sessió celebrada el dia 9 d'abril de 1991, i d'acord amb els Estatuts del Consell de

del día 22 de gener de 1991, es reuneix la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Veterinaris de (a provincia de Barcelona amb la presència de la totalitat dels seus membres,

Lloc de treball a una de les clíniques més prestigioses de Bilbao per a un VETERINARI, per a realitzar urgències en Petits Animals.. Es requereix, ser llicenciat, edat inferior a

- El proper dia 19 de febrer, dimarts, tindrà lloc al Col • legi Oficial de Veterinaris de Barcelona una conferència informativa dirigida als col • legiats que preparen oposicions

[r]