• Aucun résultat trouvé

Briefing

Dans le document Treball de Fi de Grau (Page 102-105)

Abans de passar al disseny de la campanya de comunicació del projecte, hem d’elaborar el briefing de Somhi.

Un briefing és un document on es recullen una sèrie de necessitats comunicatives d’una marca o projecte concret. Aquest document també inclou tota la informació i aspectes rellevants que cal tenir en compte per donar resposta a aquestes necessitats, com ara la filosofia de la marca, el què ofereix, el públic objectiu, el pressupost i altres consideracions de cara a la campanya. (Parra, 2021)

El briefing que adjuntem seguidament, ens ajudarà a sintetitzar tots els aspectes que hem anat desenvolupant fins ara i serà un punt de partida sòlid per a encarar la campanya de comunicació i començar la generació d’idees creatives.

100 Marca (projecte)

Somhi

Reviscolem el Pirineu

Servei

Plataforma tipus marketplace que posa en contacte particulars (C2C) interessats en oferir o aconseguir diferents béns o serveis al Pirineu.

Descripció breu del projecte

Somhi és un projecte que neix l’any 2020 de la necessitat de repoblar el Pirineu i de l’oportunitat del teletreball. Som conscients que no es pot començar a repoblar el territori sense preparar-lo abans i millorar les condicions de vida de les persones que ja hi viuen. En aquest sentit, la nostra missió és incentivar el repoblament de les àrees rurals de l’Alt Pirineu i Aran, arrelant la gent al territori i teixint xarxa entre diferents iniciatives afins a la causa. Des de Somhi volem que el Pirineu recobri la vida i per això ens volem convertir en una plataforma referent en quant a recursos i eines per dinamitzar la zona, així com ser l’altaveu d’un territori sovint invisibilitzat a causa de la seva poca població.

Necessitats principals que cobreix

Sensibilitza de la importància de repoblar el territori a través de la comunicació

Soluciona algunes mancances territorials des del Pirineu i pel Pirineu amb iniciatives autogestionades:

o Facilita oferir/ buscar habitatge al Pirineu entre particulars

o Ofereix una alternativa de mobilitat al Pirineu basada en l’economia col·laborativa o Apropa la cultura als pobles a través d’un tractor cultural itinerant

o Trenca les barreres entre la gent del Pirineu i els nouvinguts a través de mentories que també faciliten la seva arribada i inclusió al territori

Objectiu principals Incentivar el repoblament

del Pirineu

Objectius secundaris

Impulsar iniciatives autogestionades per satisfer les necessitats principals de la gent del Pirineu. Promoure l’habitatge, el transport i la cultura al Pirineu.

Públics objectius

PO1: Gent que viu al Pirineu (sensibilitzar de la importància del repoblament del Pirineu, habitatge, promoure l’autogestió com a eina de supervivència)

PO2: Gent que vol anar a viure al Pirineu (sensibilitzar de la importància del repoblament del Pirineu, facilitar-los l’arribada)

PO3: Administracions públiques (aconseguir col·laboracions, finançament i visibilitat) Nivell social i econòmic

PO1: mitjà PO2: mitjà-alt

Personalitat i estil de vida

PO1: persones que viuen al Pirineu, de tota la vida o no, que valoren la

tranquil·litat, la confiança entre els veïns. Es mouen en cotxe. Alguns tenen cases en desús però no les posen al mercat. Tenen un gran lligam sentimental i familiar amb el territori. Les més joves no tenen gaire clar què volen fer quan acabin la carrera. Estimen el Pirineu i hi tenen lligams però alhora no saben si hi volen tornar a viure.

PO2: Ara viuen a la ciutat. Tenen ganes de fer un canvi radical de vida, volen recomençar en una zona rural. Els agrada estar a prop de la natura, la tranquil·litat i tenir una bona qualitat de vida. Molts viuen en parella o en família.

Edat

PO1: 18-50 anys PO2: 25-35

Gènere indiferent

Fortaleses i oportunitats del projecte

És un projecte molt necessari, cal fer sensibilització i proposar solucions tangibles

La gent té interès amb el repoblament del Pirineu

El teletreball és una gran oportunitat

Debilitats del projecte

De moment no existeix, és desconegut

Els públics objectius estan molt dispersos

Poc finançament

101 Competidors directes del projecte

La competència no són altres projectes, ja que tots lluitem pel mateix objectiu i no busquem un benefici econòmic i la unió de sinergies és positiva. Els competidors directes del projecte podrien ser altres territoris rurals que intenten atreure població: Cardona, Terres de l’Ebre, Empordà...

Avantatges davant els competidors

Projecte transversal, que toca diferents mancances del Pirineu (habitatge, cultura, transport i acompanyament) a través d’una plataforma molt completa, interactiva i participativa del Pirineu i pel Pirineu.

Desavantatges

Expectatives de posicionament i creixement del projecte

Ser un projecte transgressor, que impulsa iniciatives per dinamitzar i repoblar el Pirineu, fugint de l’assistencialisme.

Volem ser una plataforma que posa les persones al centre i alhora fa d’altaveu de les necessitats del territori.

Insights dels públics objectius

PO1: “em sap greu que la gent marxi del Pirineu”, “saludo la gent que em creuo pel carrer”, “tothom em coneix”,

“visc a plaeret”, “val la pena sacrificar algunes coses per viure al Pirineu”, “ser pocs no ha de voler dir tenir menys drets”, “no sé que fer quan acabi la carrera”, “el Pirineu és casa meva”, “tornar al Pirineu és una reconciliació amb el territori”, “em fa por no tenir oportunitats si torno al Pirineu”...

PO2: “tinc ganes de recomençar”, “vull viure tranquil·la, sense presses”, “tinc ganes de fer vida de poble”,

“m’agrada estar a prop de la natura”, “tinc por de sentir-me sola al principi”, “mai seré 100% del Pirineu”, “el Pirineu està molt lluny”...

USP

Aportem solucions reals per repoblar i dinamitzar el Pirineu, a través de l’autogestió i la creació de xarxa entre les habitants del territori.

Reason Why

Perquè a través de la plataforma s’incentiven les connexions entre les persones per tal de crear una xarxa de col·laboració i acollida al Pirineu.

Brand personality, ADN

Som un projecte nou, que lluita pel Pirineu. En poques paraules, som rurals, crítics, innovadors, pràctics, creatius, propers, autèntics, acollidors i conscients.

Promovem la col·laboració entre les persones i treballem en equip.

Valors de marca

Si el projecte es pogués representar amb un personatge famós, aquest/a seria...

L’@esperancetadecasagassia, una noia de Barcelona que ara viu a Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) i que encarna el paper de l’Esperanceta, una dona del Pirineu de tota la vida que s’ha fet famosa a través de les xarxes socials. Amb petits vídeos, apropa les seves preocupacions com a dona rural des de l’humor i la ironia, cosa que fa que el públic connecti amb ella i l’estimi pràcticament tothom. Podria representar perfectament el projecte gràcies al seu arrelament al territori i el seu to desenfadat i proper.

Mandatories

Fer una campanya de comunicació 360º To positiu, proper i optimista

Un mateix concepte per a tots els públics Incloure testimonis per generar més connexió Ser fidels a la identitat corporativa

Pressupost

Pressupost total aproximat: 26.000€

Figura 34 Briefing de Somhi. Font: elaboració pròpia.

Autogestió

102

Dans le document Treball de Fi de Grau (Page 102-105)